Onderzoek en advies

Maritiem adviesbureau

U kunt bij mij terecht voor maritiem onderzoek en advies in de binnenvaart. Voor mijn opdrachten baseer ik me op mijn jarenlange ervaring als zelfstandige binnenvaartondernemer met een uitstekend netwerk, hierdoor versta ik de taal van de schipper. Doordat ik aangesloten ben bij diverse branche-organisaties ben ik goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ben ik prima in staat het probleem te observeren en te analiseren. Hierdoor lever ik een grondig en objectief onderzoek.

onderzoek keuringen en certificeringen

In 2006 heb ik samen met Jan Stap in opdracht van Rijkswaterstaat aan een inventarisatie van verschillende keuringen en certificeringen gewerkt. Dit in verband met de ontwikkeling van het milieukeurmerk voor de binnenvaart, met als doel te kunnen beoordelen of er bestaande keuringsinstanties zijn die het milieukeurmerk in bestaande keuringen kunnen meenemen, dit om extra kosten voor de schipper te beperken.

Afloskapitein voor de Rijn- en binnenvaart, maritiem adviseur en (binnenvaart)studiebegeleider